Sunucu Server

Sunucu Server modelleri 23.014 TL'den başlayan fiyat, hızlı teslimat ve cazip ödeme koşullarıyla güvenli alışverişin adresi Sinerji Bilgisayar'da

Bilgisayarlar kategorisinde 1 adet Sunucu Server , fiyatları ve teknik özellikleri ile listeleniyor

Temizle
Marka
Teslimat
Sunucu Tipi
Kasa Boyutu
İşlemci Çekirdeği
Bellek
Bellek Yuva Sayısı
Sabit Disk Yuva Sayısı
Sunucu Server Alternatif Markalar: Dell Sunucu (Server),

SUNUCU (SERVER) NEDİR VE NE İŞE YARAR?

Bilgisayar teknolojilerinin altyapılarını oluşturan sunucular, hizmete veya merkezi kaynağa erişimi yöneten bir bilgisayardır. İstemci olarak adlandırılan farklı bir program tarafndan üretilen islemlere yanıt veren bir bilgisayar programı olan sunucular anakart, işlemci, sabit sürücüler ve ağ bağlantısı gibi bileşenlerden meydana gelir. Anakart, bilgisayarın diğer tüm bileşenlerinin bağlı olduğu elektronik devre kartıdır. İşlemci, bilgisayarın beynidir. İşlemci, genel sistem performansını etkileyen tek bileşen olmasa da, çoğu insanın ne tür bir sunucu satın alacağına karar verirken ilk aklına gelen şeydir. Her anakart, belirli bir işlemciyi destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. 

Sunucuları Oluşturan Bileşenlerin Özellikleri

Sunucuları oluşturan bileşenlerin her birinin farklı bir görevi vardır. Örneğin; işlemci çekirdeklerinin sayısı  performans üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Her işlemci çekirdeği ayrı bir işlemci gibi davranır. Çoğu sunucu bilgisayarı, çift çekirdekli veya dört çekirdekli işlemcilere sahiptir. Sunucuyu oluşturan bir başka bileşen olan hafıza ise oldukça önemlidir. Piyasada birçok farklı bellek türü mevcuttur, bu nedenle ana kartınız tarafından desteklenen belleğe uyacak doğru bellek türünü seçmeniz gerekir. Sunucunun toplam bellek kapasitesi ana karta bağlıdır. Sunucuyu oluşturan bir başka bileşen olan sabit sürücüler farklı talepler için özgün özelliklerle üretilebilirler. Sistemi oluşturan bileşenlerden bir diğeri olan ağ bağlantısı ise sunucunun en önemli kısımlarından biridir. Çoğu sunucuda ana kartta yerleşik ağ bağdaştırıcıları bulunur. Kullandığınız sunucu böyle bir donanıma sahip değilse, ayrı bir ağ bağdaştırıcı kartı eklemeniz gerekir.

Sunucuların Kullanım Amaçları Nelerdir?

Verilerin kullanıcıların erişimine açık bir şekilde barındırıldıkları bilgisayar sistemine verilen isim olan sunucular farklı amaçlara hizmet eder. Bazı sunucular sadece belirli, görevler için kullanılır. Bu görevleri örneklendirecek olursak; web sunucuları web sayfalarını host ederken dosya sunucuları ise dosyaları ve klasörleri bir ağ içerisinde paylaşır. Teknolojinin desteği ile hayatı kolaylaştıran sunucular, tüm bilgisayarlarda bulunur. Ağdaki merkezi kaynağa veya hizmete erişimi sağlayan bu sistemler,  7/24 aralıksız olarak çalışır. Verilerin saklanması, düzenlenmesi ve karşı tarafa sunulmasına imkan tanıyan sistemler, bilgisayar bileşenlerinin olmazsa olmazları arasındadır.